CMKS krenuo sa svojim aktivnostima

Facebook
Google+
https://www.uhms.hr/cmks-krenuo-sa-svojim-aktivnostima
Twitter
LinkedIn

Polaznici programa obrazovanja Certificirani Menadžer Korporativne Sigurnosti (CMKS) kojeg izvodi Hrvatska udruga menadžera sigurnosti sudjelovali su na prvom modulu programa Arhitektura korporativne sigurnosti.

Prije početka nastave III. generaciju polaznika pozdravio je Alen Ostojić, CMKS, CMS, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, ujedno i voditelj programa. On je istaknuo da pozicija  menadžera korporativne sigurnosti nužno zahtjeva unaprjeđenje kompetentnosti i kvalitete rada. „Osnovna svrha certifikata kojeg će te dobiti nakon 112 sati nastave, brojnih vježbi i ispita je unaprjeđivanje vašeg stručnog, ekonomskog i društvenog  statusa“, istaknuo je Ostojić i zaključio: „Ovim obrazovanjem osnažujete vaše osobne kompetencije i otvarate vrata razvoju vaše poslovne karijere“.

Polaznici programa su od nositeljice modula, doc.dr.sc. Darije Ivandić Vidović, saznali što je poslovna strategija poduzeća, na koji način izraditi strategije, politike i procedure korporativne sigurnosti, kako provoditi usklađivanje korporativne sigurnosti s poslovnim ciljevima organizacije, kako pokrenuti i realizirati projekte uspostave korporativne sigurnosti, na koji način se dizajniraju poslovni procesi korporativne sigurnosti. Također, obrađeno je područje ustroja i pozicioniranja korporativne sigurnosti kroz izradu matrice odgovornosti u kompaniji kao i ključna načela za uspostavu učinkovite korporativne sigurnosti , definiranje KPI-eva i praćenja njihove realizacije.

Ivandić Vidović je posebno istaknula da se funkcija korporativne sigurnosti treba uravnotežiti sa poslovnim cijljevima korporacije jer sigurnost treba znati čemu teži korporacija. Sigurnost uopće je dobila na važnosti da nemogu pojmiti da top menadžeri ne shvaćaju da sigurnost jest prioritet organizacije.  Korporativna sigurnost pripada B-1 razini na kojoj CSO ima izravni link na predsjednika Uprave, rekla je Ivandić Vidović.

Program Certificiranja menadžera korporativne sigurnosti podržava HEP d.d.

PO/ Foto: Svijet sigurnosti

Podijeli članak:

Facebook
Google+
https://www.uhms.hr/cmks-krenuo-sa-svojim-aktivnostima
Twitter
LinkedIn