HRVATSKA VELIKA NAGRADA SIGURNOSTI 2019.

Facebook
Google+
http://www.uhms.hr/hrvatska-velika-nagrada-sigurnosti-2019
Twitter
LinkedIn

HRVATSKI DANI SIGURNOSTI

12 DOBITNIKA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI

 

Ministar Davor Božinović dobio nagradu za razvoj sigurnosti zajednice

 

Velika nagrada sigurnosti, koju devetu godinu za redom dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, dodijeljena je sinoć dobitnicima u dvanaest kategorija. Dr.sc. Davoru Božinoviću, potpredsjedniku Vlade RH i ministru unutarnjih poslova, struka je dodijelila nagradu za individualni doprinos u ostvarivanju i razvoju sigurnosti zajednice jer je doprinio objedinjavanju sustava civilne zaštite koji odgovara na prijetnje i rizike izvanrednih situacija, katastrofa i nesreća. Istodobno, objedinjen je i sustav vatrogastva u jednu organizaciju, a zaslužan je i za povlačenje sredstava EU za razvoj hrvatskih sposobnosti u područjima sigurnosti. Ministar je podržao partnerstvo MUP-a i HUMS-a na projektu prevencije prometnih nesreća kroz kampanju 21. 10. – Dan bez mobitela u prometu.

“U MUP-u snažno zagovaramo koncept da se okupe institucije, predstavnici znanstvene zajednice, privatnih kompanija i mediji i svi ostali na jačanju sigurnosti RH, čiji je bitan aspekt sigurnost prometa na cestama. Intencija je smanjiti broj poginulih u prometu, u čemu i uspijevamo jer ove godine imamo 38 osoba manje poginulih nego u istom razdoblju lani. Cilj nam je podići prometnu kulturu u Hrvatskoj koja je još prepoznatljiva po tome da se pojas stavlja kad se prijeđe u Breganu. Nagradu prvenstveno doživljavam kao priznanje svim izvrsnim ljudima koji rade u policiji, ali i cijelom prometnom resoru koji, kao što smo i ovom prilikom vidjeli, ulažu u sigurnost u prometu”, rekao je, među ostalim, ministar Božinović primajući nagradu.

Helena Biočić, ravnateljica Muzeja policije pri Policijskoj akademiji, primila je nagradu za izložbu “Ljepota lažnog sjaja” koja je prikazala krivotvorene umjetnine potpisane renomiranim slikarskim I kiparskim imenima. Najavila je kako akcija ide dalje pa će sljedećeg mjeseca biti održana međunarodna konferencija Kriminalitet na štetu umjetnina.

U ime peteročlanog žirija koji je izabrao 12 pobjednika među 48 konkurenata dr.sc. Vlatko Cvrtila rekao je kako je cilj Velike nagrade sigurnosti pokloniti pozornost onima koji pokazuju put kojim bi i drugi trebali ići.

U prilogu vam dostavljamo listu nagrađenih i obrazloženja nagrada.

Konferencija Novi oblici sigurnosti nastavlja se danas brojnim izlaganjima i panelima o trendovima u sigurnosti te Prvim forumom o privatnoj zaštiti.

Nagrade i nagrađeni:

Nagrade-HDS-2019

Obrazloženje:

Hrvatska-Velika-Nagrada-Sigurnosti_HDS-2019_NAGRAĐENI

Galeriju fotografija s dodjele pogledaje ovdje:

Galerija Slika

Podijeli članak:

Facebook
Google+
http://www.uhms.hr/hrvatska-velika-nagrada-sigurnosti-2019
Twitter
LinkedIn