Forumi i okrugli stolovi

Održana I. Radionica UHMS-a: “Primjena tehničke zaštite u
ostvarivanju ušteda u poslovanju”

 

U organizaciji UHMS-a 27. svibnja 2010 u Velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske u Zagrebu održana je I. radionica “Primjena tehničke zaštite u ostvarivanju ušteda u poslovanju”.

Radionicu je otvorio predsjednik UHMS-a, Alen Ostojić i pozdravio prisutne članove kako iz javnog i privatnog sektora, te zahvalio predavačima na njihovom velikom angažmanu u održavanju I. Radionice UHMS-a.

Uvodno izlaganje o održao je Marijan Benko, izvršni direktor za sigurnost koncerna Agrokor. Prezentirao je na primjeru trgovačkog lanca Konzum, praktičnu primjenu tehničke zaštite u poslovanju, povećanju sigurnosti kupaca i zaposlenika, smanjivanju štetnih događaja i ostvarenim uštedama.

Provođenje analize rizika i uspostavljanje sustava tehničke zaštite u tvrtki sukladno važećim zakonskim propisima prezentirao je Robert Pažitka, direktor Proalaram-a. Ujedno je sudionicima predstavio i novine sa netom održanog međunarodnog sajma sigurnosti IFSEC, koji je održan 10-13 svibnja 2010. u Birminghamu, UK.

Kolege Zoran Bogadi i Mladen Petrinović iz Hrvatskog telekoma detaljno su prezentirali kako se primjenom novih tehnologija u sustavima tehničke zaštite povećava sigurnost poslovanja i ostvaruju uštede.  Uspostavljanje sustava tehničke zaštite, te optimiziranje radnih procesa, povećanje sigurnosti i uštedama na primjeru tvrtke Pliva, prezentirao je Dragan Horvat iz Plive.
Primjenu tehničke zaštite u zaštiti poslovanja i ostvarivanju ušteda na primjeru kladionica prezentirao je Dražan Kordić iz Hrvatske lutrije.

 

Pridruženi dokumenti